Goede Doelen

Één van de goede doelen die we als Rotary een warm hart toedragen is de Nierstichting. Met de hulp van onze inzet is de Nierstichting weer een stap(je) dichter bij de doelen die ze voor zichzelf hebben gezet. De belangrijkste punten zijn:

– Nierschade voorkomen
– Nierziekten genezen
– Nierfalen behandelen
– Onderzoek en patiëntenhulp

Een specifiek punt is het ontwikkelen van de draagbare kunstnier. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan een ziekenhuis. Dat levert meer vrijheid op. En geeft nierpatiënten een betere kwaliteit van leven.

Op de website kun je meer lezen over de Nierstichting en hoe ze deze doelen willen halen.

Als 2e hoofddoel is gekozen voor het Mooi Leven Huis in Bennekom. Dit huis wordt momenteel gebouwd voor 27 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit de regio. Onze bijdrage zal gaan naar de inrichting van de gezamenlijke ruimtes.

“In een Mooi Leven Huis staat de familie centraal. Je eigen huis maar ook een gezamenlijke wereld. Ieder een thuis met de bereidheid om die wereld te delen: een rol krijgen in elkaars wereld. Waar het niet alleen gaat over anders willen zorgen maar ook om de dilemma’s die zich in elk leven afspelen. Het gaat om het aangaan van verbinding; het geven en nemen; het gehoord en gezien worden als kind, ouder, familie en professional: als mens dus. Omdat samen meer is dan alleen. Dat is Mooi Leven!”

Als derde doel is er voor gekozen de Dickens Fair Bennekom een bijdrage te geven. Met de inspanningen van de Dickens Fair maken we de Rotary Santa Run een groot succes. We mogen meeliften op alles wat de Dickens Fair al geregeld heeft. De subsidies vanuit de gemeente zijn wat beperkter geworden waardoor ze alle hulp kunnen gebruiken. Zonder Dickens Fair, een veel minder gezellige Santa Run.